Användningsvillkor

Dessa användningsvillkor reglerar användningen av internet-tidsbokningstjänsten som ägs och administreras av Lääkärikeskus Aava Oy (senare Läkarcentralen Aava). Användaren anses ha godkänt tjänstens användningsvillkor och bundit sig att följa dem när användaren kommer till Läkarcentralen Aavas internet-tidsbokningssidor och använder dem.

Utrustningskrav

För att kunna använda tjänsten behövs internetuppkoppling och en webbläsare (Microsoft Internet Explorer 9.0 eller senare, Mozilla Firefox 12.0 eller senare, Google Chrome version 24 eller senare). Användaren ansvarar alltid själv för att den utrustning och den programvara som han eller hon använder för att logga in i tjänsten är uppdaterad och kompatibel med tjänsten.

Att registrera sig till tjänsten

För att boka tid förutsätts registrering. Uppgifter om de kunder som tidigare besökt någon av våra verksamhetsställen finns i vårt datasystem, de kan fortsätta bokningen utan att registrera sig. Vi ber att nya kunder registrerar sig under bokningsprocessen.

Företagshälsovårdens tidsbokningar på nätet

Via webben kan du boka mottagningstider antingen för en läkare du har valt eller för ett visst verksamhetsställe. Vi ber dig att kontrollera ifall specialisttjänsten som bokas ingår i ditt företagshälsovårdsavtal, eller om du betalar besöket själv.

Att avboka en beställd tid

Via webben kan man också avboka en tid som beställts via webben. För en möjlig avbokning ber vi att skriva upp beställningskoden som nämnts i bokningsbekräftelsen. Ifall det uppkommer förhinder ber vi dig avboka tiden antingen via webben eller genom att ringa till vårt tidsbokningsnummer senast 24 timmar innan det bokade besöket. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift som motsvarar besöksavgiften för tider som inte avbokats.

Vi betjänar även per telefon

Ifall det inte finns lediga tider för den läkare eller det specialområde du valt, ber vi att du frågar om tider via vårt tidsbokningsnummer 010 380 3838. Tjänsten är öppen vardagar kl. 7–21, lördagar kl. 8–17 och söndagar kl. 10–18.

Samtal till 010-företagsnummer kostar 0,08 €/samtal + 0,06 €/min. från fasta telefonanslutningar i Finland och 0,08 €/samtal + 0,17 €/min. från finska mobiltelefonanslutningar.

Ansvarsbegränsning

Läkarcentralen Aava uppdaterar och utvecklar internet-tidsbokningstjänsten samt andra webbtjänster enligt behov och strävar efter att tjänsten ska fungera felfritt och snabbt. Läkarcentralen Aava garanterar dock inte att webbtjänsterna är felfria eller tillgängliga. Läkarcentralen Aava ansvarar inte heller för eventuella direkta eller indirekta skador som orsakas användaren vid användning av Läkarcentralen Aavas internet-tidsbokning eller vid användning av någon annan av Aavas webbtjänster.

Läkarcentralen Aava ansvarar inte för eventuella avbrott i internet-tidsbokningen, till exempel på grund av underhållsarbete, tekniska störningar, uppdateringar, utvecklingsversioner eller andra liknande orsaker, inte heller för eventuella skador som kan uppstå på grund av funktionsfel i Läkarcentralen Aavas internet-tidsbokning. Läkarcentralen Aava ansvarar inte för funktionen av användarnas dataförbindelser och ger inga anvisningar om dataförbindelsernas funktion eller installering.

Användning av kakor

Läkarcentralen Aavas webbplats använder sig av kakor (cookies). Kakor är små informationsbitar som beskriver hur webbtjänsten används, och denna information lagras i användarens dator. Om du inte vill att kakor lagras i din dator kan du förhindra att de används. Kakor måste ändå användas då användaren sköter sina ärenden via internet-tidsbokningstjänsten.